Tuesday, November 17, 2009

Saudestirr og islandsk skog (!)

På den lokale matbutikken (like ved bassenget for de som etter hvert har blitt lokalkjent) ligger slike kamerater som på bildet under ved siden av kyllingen i disken med varmmat. Og det er jo ingen vei utenom når man går forbi saudestirret nærmest daglig. Vi måtte til pers, men vi må vel innrømme at det var først og fremst pølsa, vi kjøpte ved siden av, som metta mest.


Sist søndag var vi i Heiðmörk, en plantet skog som ligger rett utenfor Reykjavik. Skogen er oppkalt etter et norsk fylke bestående av elg og trauste arbeiderpartivelgere. Det var nemlig var nordmenn som i sin tid hjalp islendingene med å plante trær etter at de første islendingene (og geitene deres) hugde (eller åt) ned alt av skog på øya.


Her ligger også Nordmannslagets hytte Torgeirsstaðir hvor vi nylig var på årsmøte og åpning av annekset. Referat fra dette kommer så snart kabel for å overføre bilder fra Gunhilds mobil kommer med post fra Norge - etter at Lars glemte den igjen på kontoret...

Synes dette bildet er litt kult. Skogen møter lavasteinen som virkelig har veltet fremover en gang i tida. Og i bakgrunnen ser vi Reykjavik. PS: Gunhild sitter på en litt spiss lavastein, hun holder ikke på å tisse på seg.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.