Monday, October 19, 2009

Besøk fra Danmark: av en nordmann og en svenske!

Nå har vi hatt vårt andre besøk her på øya. Denne gongen av Anders og Amelie (så da mangla vi berre ein finne!) Når ein får gjester kjem ein seg jo ut på tur, og vi blei med på turistløypa; Golden Circle:

Første stopp Ðingvellir. Amelie går inn for litt Islandsreklame!


Så gjekk turen vidare til Geysir! Dvs Geysir er ein gamal herre som ikkje vil vise seg lengre. Det er lillebror Stokkur som ga oss eit fint show:




Tredje stopp på turistløypa er Gullfoss! Ganske spektakulært. I tillegg har dei ei veldig god kjøttsuppe her som passar godt etter ein kalddusj fra fossen.



Vi avslutta med litt fleire varme kilder i Hveragerdi.



På fredagen tok gjestane ein dupp i Bláa Lonið mens vertane jobba. Saman avlsutta vi dagen med ein god middag på restauranten Þrir frakkar. Vi klarte til og med å ta ein pub-til-pub runde og fikk oppleve litt ekte islansk bar-musikk. Laurdag tok vi ein rolig dag i byen med litt shopping, museum og Kolaprotið (loppemarked, fiskemarked, ull, snop... ja kva har dei eigentlig ikkje?).

Søndag var det ut på tur igjen. Denne gongen rundt Reykjanes, neset sør for Reykjavik. Første stopp Kleifarvatn.



Så fleire varme kilder i Seltun.


Langs veien kom vi forbi ei kirke. Lita og fin med regnboge i bakgrunnen.


Utafor Grindavik tok vi ein stopp og spiste nista vår. Vi fant ly ved eit flott fyr, og med utsikt mot eit skipsvrak fra femtitalet. Lars syns det var litt kaldt...




Fra Valahnukur fekk vi fin utsikt både innover i landet og ut mot havet!




Til slutt fekk vi gå fra den europeiske til den amerikanske kontinentalplata.


Nok ein gong var det veldig koselig med besøk og vi gler oss til fleire kjem for å ta oss med ut på tur i dette flotte landet. Ikkje umulig at Amelie kjem tilbake også kanskje?

2 comments:

  1. ÅH! Eg gler meg til tur!! Ser ut til at alle til no har vore kjempeheldige med veret - satsar på at det er slik generelt :-)

    ReplyDelete
  2. Ja været har våre over all forventing. Bortsett fra snø i begynnelsen av oktober og ein relativt heftig storm... Satsar på godt vær i mars!

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.